krydretgr├©ntsagssalatIngredienser:

  • 100 g rucolasalat
  • 300 g haricots verts (grønne bønner)
  • 80 g lucernspirer
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk rød peberfrugt i strimler
  • 1 stk rødløg i strimler på langs
  • 1 spsk jordnøddeolie
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 fed  knust hvidløg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 stk hakket chilifrugt
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk vineddike
  • 3/4 dl vand

De grønne bønner gives et hurtigt opkog (blancheres) – lad dem dryppe af.

Bland bønner, rucolasalat, de to slags spirer, peberfrugt og løg i en skål.

Til dressingen opvarmes olierne i en gryde og hvidløg, ingefær, chili, sesamfrø og kokosmel svitses heri ved jævn varme et par minutter. Tilsæt eddike og vand og lad det koge op. Lad dressingen blive kold inden den hældes over salaten.

Server retten som en selvstændig salat eller som tilbehør til et stykke rosa stegt tun, fx med groft brød.

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 376 kJ • Protein 2,9 g • Fedt 4,9 g • Kulhydrat 8,2