Januar måned indbyder med sit kolde og våde sjapvejr til at spise suppe.

Og det er slet ikke så ringe endda. De fleste er mere eller mindre flade i budgettet og godt mætte oven på juleræset. Derfor er suppe en oplagt sund og billig spise til de kolde vinteraftener.

Vi har brug for vitaminerne fra grøntsagerne, og hvad er bedre end at nyde en dejlig varm suppe, når man kommer ind udefra og fryser om snudeskaftet?

 

Ingredienser til 4 personer:

100 g. bladselleri
2 løg
2 gulerødder
250 g. broccoli
1 squash
1 fed hvidløg
2 kartofler
1 tsk. rapsolie
2 spsk. hakket persille
100 g. suppenudler
Tilsæt evt. lidt klar- eller grøntsagsbouillon.

 

Fremgangsmåde:

Skær bladselleri, løg, gulerødder, squash og broccolistokken i tern. Skær broccolien ud i små buketter.

Varm olien op i en gryde og kom grøntsagerne i sammen med det hele fed hvidløg og kartoflerne, som blot skal skrælles og deles i to.

Tilsæt salt og lad grøntsagerne stege i gryden ved middelsvag varme i 5 minutter uden at brune. Rør indimellem i gryden.

Tilsæt 1 liter vand og lad suppen simre i ca. 15 min.

Tag de 4 stykker kartoffel op og blend dem med 2 dl af suppen.

Kom de blendede kartofler tilbage i suppen. Kog suppenudlerne i suppen i ca. 4 min. inden servering.

Smag til med salt og peber og tilsæt persille. Serveres evt. med et par stykker brød.

 

Energi pr. person: 1800 kJ