gr+©ntsagskarryIngredienser:

100 g pastinakker
100 g kartofler
2 spsk olie
150 g  løg
100 g  blomkålsbuketter
30 g  hakkede mandler
100 g  rød peberfrugt
100 g  porrer i skiver
2 1/2 dl  grønsagsbouillon
1 tsk kardemommepulver
1/4  tsk nellikepulver
1 1/2 tsk spidskommenpulver
1 tsk korianderpulver
1 tsk gurkemejepulver
1/2 tsk chilipulver
2 tsk friskhakket ingefær

Skær grøntsagerne i tern.

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene heri, til de bliver blanke og bløde. Tilsæt krydderierne og steg yderligere et par minutter.

Kom pastinakker, kartofler og grønsagsbouillonen ved og lad det simre under låg 20–25 minutter, rør i det en gang imellem. Til sidst kommes peberfrugt og blomkål ved, og det skal simre yderligere 10 minutter. Grønsagerne skal være sprøde.

Ved servering røres de hakkede mandler i, og der kan serveres ris til.

Smager skønt som tilbehør til et stykke grillet kyllingebryst.

Tips: Grøntsagerne kan varieres efter smag og behag.

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 443 kJ • Protein 2,8 g • Fedt 5,1 g • Kulhydrat 11,9 g