Portioner 4

 

Ingredienser

1 1/2 spsk   Agar – agar (evt. husblas)

2 dl          Vand

200 g      Blomkålsbuketter

200 g      Broccolibuketter

200 g      Gulerødder i skiver

200 g      Porre i skiver

2 spsk     Olie

6 dl          Grønsagsbouillon

2 spsk     Citronsaft

1 fed        Hakket hvidløg

 

Fremgangsmåde

Læg agar-agaren i blød i vandet natten over. Sauter grønsagerne i olien sammen med hvidløg nogle minutter. Tilsæt bouillon og kog til grønsagerne lige netop er møre. Bland agar- agaren, salt/peber samt citronsaft i. Lad det hele koge op og hæld det i en form, stil den koldt for at stivne.

Serveres på et stykke groft rugbrød med friskhakkede krydderurter.

 

Tips: Skal krydres godt med salt og peber, da den smager af mindre, når den bliver kold.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi           334 kJ

Protein          7,5 g

Fedt              2,0 g

Kulhydrat      7,9 g