Grill middelhavHvem gider stå og svede over kogepladerne her i sommermånederne?

Det er vist de færreste…

Derfor bringer vi her et godt bud på en fedtfattig og super nem forret eller frokostanretning.

Retten er særdeles velegnet at have med i picnickurven og kan med fordel laves timer, før den skal nydes:

 

Grillet kyllingeinderfilet

Ingredienser til 2 personer:

  • 280 g kylling inderfilet
  • 1/2 dl yoghurt naturel 0,1%
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1/2 frisk finthakket chili
  • 2 tsk paprika
  • fintrevet skal fra 1 citron

Sådan gør du

Bland yoghurt med citronsaft, olivenolie, hvidløg, chili, citronskal og paprika og marinér kyllingen heri. Lad kødet trække i mindst 30 min. i køleskabet. Sæt kyllingefileterne på spyd og grill dem ca. 3 min. på hver side.

 

Tilbehør

1/2 kg cherrytomater på stilk – grilles over de varme kul lige til bristepunktet.

Tzatziki:

  • 2 dl græsk yoghurt 1%
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Skræl agurken og riv den groft. Drys agurkestrimlerne med salt og lad dem trække ca. 15 min. Pres væden ud af agurkestrimlerne. Rør yoghurt sammen med syrnet fløde og vend agurker og presset eller finhakket hvidløg i. Smag til med salt og peber.

Retten serveres med nye kartofler eller et lækkert grillsprødt brød.

Velbekomme!