glaserede klemmentiner


Ingredienser:

– 3 klementiner

Kanelsirup:

– 1 stang kanel

– 100 g sukker

– 1 dl vand

Frosne bær:

– 5 – 10 bær f.eks. tyttebær/rønnebær (årstidens)

– 2 æggehvider (pasteuriserede)

– 50 g flormelis

Kanelcreme:

– Kanelsirup

– ½ l. drænet yoghurt el. fromage frais

Pynt:

– Citronmelisse

 

Fremgangsmåde:

– Sukker, kanel og vand koges ind til tyk lage/sirup og køler af.
– Pil klementinerne og dyp dem i siruppen, lad dem dryppe af.
– Bag dem i ovnen ved 180* c. 5-7 min. Til der er dannet en ”skal”.
– Dyp bærrene i æggehviderne, lad dem dryppe af, vend dem derefter i flormelis.
– Rør kanelsiruppen og den drænede yoghurt sammen.
– Anret det hele på en tallerken inden servering.
– Pynt m. citronmelisse.

 

Energiprocentfordeling:

Protein: 6,0 %
Fedt: 3,1 %
Kulhydrat: 91,0 %
KJ: 3361