(4 pers.)

Ingredienser:
3 dl grøntsagsboullion
2 dl løse ris, til rissalat ca. 160g
Chiligryde:
2 hakkede løg
evt. 2 hakkede fed hvidløg
500 g hakket oksekød
3 chilipebre
1 dåse bønner i tomatsauce
1 dl vand
1 tsk groft salt

Dressing:
1 1/2 dl fromage frais
1 knust fed hvidløg
1/2 tsk groft salt
peber

Rissalat:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
frisk hakket persille

Fremgangsmåde: Bring bouillonen i kog og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 12 minutter. Lad risene afkøle.

Chiligryde: Svits løg og hvidløg i olie. Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve. Chilierne smuldres og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.

Dressing: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Rissalat: Bland de afkølede ris med peberfrugt og persille. Server dressing til.

Tip: kan serveres i taco-skaller.

Energifordeling i Chiligryde m. rissalat: Kulhydrat: 55% – Protein: 25% – Fedt: 20%