Bulgursalat med salatost haricots verts og slikærter
Bulgursalat med salatost, haricots verts og slikærter

4 personer

1½ dl grov bulgur
2½ dl grøntsagsbouillon
½ tsk. gurkemeje
300 g Frigodan Haricots verts (grønne bønner)
300 g Frigodan slikærter
1 bdt. forårsløg
150 g salatost brækket i stykker
½ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
salt og peber
50 g ristede græskarkerner
1 stor håndfuld rucola eller feldsalat

Kog bulguren i grøntsagsbouillon tilsat gurkemeje i 12 min. og sæt det til afkøling.
Giv bønner og slikærter et kort opkog i letsaltet vand og skyl straks i koldt vand. Bland bulgur, haricots verts, slikærter, snittede forårsløg og salatost i en skål.
Pisk olivenolie og hvidvinseddike sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og bland.
Drys lige inden servering med græskarkerner samt rucola eller feldsalat.

Serveres fx til grillretter.