Portioner 4

Ingredienser.

  • 150 g Blomkålsbuketter
  • 250 g Kogte kartofler
  • 50 g Hirseflager
  • 2 stk Æg
  • 1 stk Fint hakket løg
  • 100 g Gulerødder i skiver
  • 1 tsk Tørret timian
  • Salt & peber
  • Olie

Fremgangsmåde:

Blomkål og gulerødder hakkes så fint som muligt og blandes med de kogte mosede kartofler. Æg, hirseflager, løg og timian blandes i farsen. Smages til med salt og peber, hvorefter der af farsen formes “frikadeller” med en olieret ske. Steges gyldne på pande
3-4 minutter på hver side.

Serveres med kartoffelbåde bagt med æbler og hertil grovbrød.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi   336 kJ
  • Protein  3,1 g
  • Fedt       1,2 g
  • Kulhydrat  14,2 g