+årtesuppe6 portioner

Ingredienser:

  • 300 g Grønne linser
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 stk   Løg, finthakket
  • 100 g Gulerødder i skiver
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 spsk Koriander
  • 2 tsk Ingefær
  • 1 l Grønsagsbouillon
  • 300 g Ærter
  • 1 spsk Salvie
  • 4 spsk Creme fraiche
  • Salt og peber
  • Mynte

Fremgangsmåde:
Lad de tørrede grønne linser stå i blød i koldt vand et par timer. Lad dem dryppe af. Varm olien i en stor tykbundet gryde, tilsæt løg og gulerødder. Det sauteres nogle minutter. Når løggene har taget en smule farve tilsættes spidskommen, koriander og ingefær, og det hele sauteres let. Kom nu de opblødte linser og bouillon i en gryde, bring det i kog og lad det småkoge ca. 1 time. Derefter tilsættes de frosne ærter. Når suppen er blevet gennemvarmet, blendes den helt jævn og smages til med salt og peber.

Ved servering drysses med mynte.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi        319 kJ
Protein       4,2 g
Fedt            2,0 g
Kulhydrat 10,0 g