abrikos(4 portioner)

Ingredienser:

  • 110 g. Bulgur
  • 110 g. Kikærter, udblødte og kogte
  • 50 g. Bønnespirer
  • 50 g. Abrikoser
  • 25 g. Mandler, ristede og hakket groft
  • 2 spsk. Bredbladet persille, hakket (gem et par flotte kviste til pynt)

 

Dressing:

  • 1 spsk. Jordnøddeolie
  • 1 stk. Løg, hakket fint
  • 1 tsk. Chili, hakket
  • 1 tsk. Spidskommenpulver
  • 1 spids Kanelpulver
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Hæld kogende vand over bulguren og lad det trække ca. 30 minutter, hvorefter vandet hældes fra.

Bland bulgur, kikærter, bønnespirer, abrikoser, mandler og persille i en skål.

I en kasserolle sauteres løgene i olien et par minutter, hvorefter krydderierne tilsættes, hældes over salaten, mens den stadig er varm. Pynt med persillekviste og server.

 

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi        728 kJ
  • Protein       7 g
  • Fedt             6,6 g
  • Kulhydrat   21,6 g