Havregryn er sundt, det ved vi efterhånden godt allesammen. Men uanset om det er som grød eller med mælk på kan det godt blive lidt kedeligt i længden. Heldigvis kan brugen af havregryn varieres  på utallige måder.

Nedenfor er tre opskrifter, hvor havregryn er en vigtig bestanddel både i shake, vafler og muffins, hvor grynenes gode egenskaber følger med i anderledes smagsoplevelser.

 

Havre-jordbær-banan shake

Ingredienser til 1 pers.:
50 g. havregryn
1 banan
25 g. proteinpulver m. jordbærsmag (vanilje er også velegnet)
125 ml. skummetmælk
250 ml. vand (kan erstattes af skummetmælk)
Isterninger

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend i ca. 30 sekunder. Shaken er herefter klar til servering.

 

Havrevafler

Ingredienser til 1 pers.:
90 g. finvalsede havregryn (eller grovvalsede der blendes)
5 æggehvider
2 æggeblommer
2-3 tsk. solsikkekerner
30 g. rosiner
Lidt smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde:
Bland æggehvider, æggeblommer og havregryn, og rør til blommerne er rørt ud. Tilsæt herefter solsikkekerner og rosiner. Kom massen portionsvis på et vaffeljern eller en pande med lidt smør eller olie. Steg til vaflerne har en let gylden overflade, hvorefter de er klar til servering. For at pifte dem op kan de eventuelt serveres med frisk frugt.

 

Havre-banan muffins

Ingredienser (nok til ca. 5 personer):
300 g. havregryn
4 æggehvider
1 æggeblomme
3 mellemstore modne bananer
125 ml. skummetmælk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende sødemiddel

Fremgangsmåde:
Kom havregrynene i en blender og blend dem til de bliver til mel. Tag havremelet ud af blenderen, kom alle de våde ingredienser i blenderen og blend et par sekunder. Kom herefter de øvrige ingredienser, inklusiv havremelet, i og blend det hele sammen. Kom massen i et passende antal bage-/muffinsforme. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 12 minutter. Herefter er de klar til servering.