Når vi smider bøffer på grillen i de lyse sommeraftener, så sker det oftere end før, at bøffen er økologisk. Tendensen har været stigende over et par år.

Det mærker man i Føtex, som siden sidste sommer har oplevet en vækst i salget af økologisk fersk kød på over 20 procent. Efterspørgslen på Ø-mærket oksekød i Føtex er nu så høj, at sulten efter økologisk kød ikke kan stilles med dansk kød alene. Derfor supplerer kæden nu med økologisk oksekød fra Østrig.

“I første omgang er det ikke de store mængder, vi kan få fra Østrig. Men kvaliteten er fin, og det er vigtigt for os at sikre, at ingen går forgæves efter økologisk oksekød i vores butikker,” siger Jan Larsen, salgsdirektør i Føtex.

Kød fra østrigske græsmarker
Det drejer sig primært om filet og steaks fra særlige områder i Østrig, hvor køerne går på græs i de østrigske Alper det meste af året, og om vinteren har de adgang fra staldene til et udendørs areal.

Reglerne for økologi i Østrig er ligesom de danske, og det er ifølge Jan Larsen vigtigt for slagterafdelingerne i Føtex.
“Vi har en klar holdning til kvalitet, og det gælder også på økologi. Det østrigske kød lever fuldt ud op til det danske, og derfor har vi købt det hjem i håb om, at kunderne vil synes om det,” siger han.

Føtex sikrer kunderne billig økologi
For de danske forbrugere er det blevet billigere at købe økologisk. Føtex indførte nemlig sidste år prisgaranti på økologisk fersk kød og fjerkræ.

Hver uge sammenligner Føtex sine egne faste priser og tilbudspriser med priserne hos de øvrige kæder i dagligvarebranchen for at sikre, at prisen på økologisk fersk kød ikke er lavere andre steder.

Prisgarantien er med til at sikre, at flere får råd til økologi. Vi kan mærke, at ønsket hos Føtex’ kunder er stort, og vi ønsker, at økologi er til at betale for helt almindelige familier, siger Jan Larsen.