Udtræk fra cashew-frø viser lovende tegn på at kunne fungere som et effektivt middel mod diabetes, viser en ny undersøgelse fra University of Montreal (Canada) og Universite de Yaounde (Cameroun). Undersøgelsen, som er blevet publiceret i tidsskriftet Molecular Nutrition & Food Research, analyserede de formodede sundhedsfordele ved cashewtræers virkning på diabetes, især om udtræk fra cashew-frø kan forbedre kroppens reaktion på dens eget insulin.

Diabetes opstår, når en person har højt blodsukkerniveau, fordi deres krop ikke reagerer positivt på insulin og/eller ikke selv kan producere nok hormon. Sygdommen, som rammer næsten 220 millioner mennesker på verdensplan, kan fremprovokere hjerte- eller nyresygdomme. Undersøgelsens mål var at finde ud af hvilken effekt blade, bark, frø og æbler fra cashewtræer, som findes i det nordøstlige Brasilien og andre lande på den sydlige halvkugle, har på de celler, der reagerer på insulin.

“Af alle de udtræk vi testede, var det kun udtræk fra cashew-frø, der væsentligt stimulerede blodsukkeroptagelsen af muskelcellerne,” siger seniorforsker Pierre S. Haddad, farmakologiprofessor ved University of Montreals Fakultet for Medicin. “Udtræk fra andre planter havde ikke denne virkning, hvilket indikerer at udtræk fra cashew-frø sandsynligvis indeholder aktive forbindelser, som kan have mulige anti-diabetiske egenskaber.”

Man har længe hævdet at produkter fra cashewtræer fungerer som effektiv anti-inflammatorisk medicin, modvirker højt blodsukkerniveau og forebygger insulinresistens blandt diabetikere. “Vores undersøgelse bekræfter den traditionelle brug af produkter fra cashewtræer inden for diabetes og peger på nogle af cashewtræets naturlige komponenter, som kan hjælpe med at frembringe nye orale behandlingsmuligheder,” tilføjer Dr. Haddad, som også er leder af et særligt forskningshold: the Canadian Institutes of Health Research Team in Aboriginal Anti-Diabetic Medicines, ved the University of Montreal.

Om undersøgelsen:

Artiklen “Hydro-ethanolic extract of cashew tree (Anacardium occidentale) nut and its principal compound, anacardic acid, stimulate glucose uptake in C2C12 muscle cells,” udgivet i tidsskriftet Molecular Nutrition & Food Research, er udarbejdet af Leonard Tedong, Padma Madiraju, Louis C. Martineau, Diane Vallerand, Louis Lavoie og Pierre S. Haddad fra the University of Montreal (Canada) i samarbejde med John T. Arnason, Dzeufiet D. P. Desire og Pierre Kamtchouing fra the Université de Yaoundé (Cameroun).

Forskningspartnere:
Undersøgelsen var finansieret af the Canadian Institutes of Health Research og the Institute of Nutraceuticals and Functional Foods.
Kilde: University of Montreal