ØkologiskLangt de fleste danskere (96 procent) kender det røde Ø-mærke, der udover den flotte kendskabsgrad også bliver oplevet som et garanti- og kvalitetsstempel, når vi forbrugere vælger mad og drikke. Men det er de færreste der ved, at det røde Ø-mærke fik i 2009 selskab af det økologiske spisemærke.

Et statskontrolleret bevis på graden af økologi på restauranter, daginstitutioner eller kantiner mv. Det flotte kendskabsniveau til det røde Ø-mærke er desværre ikke overført til det økologiske spisemærke, men det bliver der nu rettet op på. For Marianne Dittmann fra Fødevarestyrelsen vurderer, at ”kun ca. 5-10 procent af danskerne kender det økologiske spisemærke, men det skal der nu rådes bod på.”

Man kan som forbruger undre sig over, hvad vi skal med endnu en mærkning, men Spisemærket styrker udviklingen af økologien og er til gavn for forbrugerne, der får et troværdigt pejlemærke, når de søger spisesteder med økologi.