chilliFødevareforskere i Taiwan har fundet de fældende beviser for, at chili gør helvede hedt for fedtet. Det viser sig nemlig, at stoffet capsaicin, som giver røde chilier deres stærke smag, kan reducere udviklingen af fedtceller.

Ud fra tidligere undersøgelsers positive resultater med capsaicins effekt på reduktion af fedtvæv og nedsat fedtniveau i blodet, ville forskerne ved hjælp af en række laboratorieeksperimenter undersøge capsaicins effekt på uudviklede fedtceller.

Capsaicin forhindrer simpelthen fedtcellerne i at blive fyldt ud og vokse sig større ved at sende et biokemisk signal til fedtcellerne, der så at sige får dem til at begå celleselvmord (apoptosis).

Forskerne ser derfor capsaicin som en vigtig brik i forebyggelsen af fedme i fremtiden. Capsaicinniveauet, der blev anvendt i undersøgelsen, svarer til en lidt højere koncentration af chili end i en normal indisk eller thai-inspireret middagsret. Så denne form for fedtværn er nok ikke for sarte maver.

Kilde: Journal of Agricultural and Food Chemistry