En undersøgelse lavet af forskere på University of Warwick viser, at middelaldrende og ældre kan reducere deres chancer for at udvikle hjerte-karsygdomme og type 2 diabetes markant, med en høj mængde D- vitamin i kroppen.

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som kan fås ved for eksempel at spise fisk.
Tun, makrel og laks indeholder store mængder D vitamin. Også solens UV stråler får huden til at danne D-vitamin, men da solens også forbindes med mange ulemper anbefales det, at man, for at opnå den rette mængde D-vitamin, indtager det i sin daglige kost.

Forsøget, som foregik over en 10 årig periode og omfattede 99.745 personer af forskellig etnisk baggrund, alder og køn. Undersøgelsen viste, at med en høj mængde D-vitamin, reducerede deltagerne risikoen for hjerte-karsygdomme
med 33% sammenlignet med folk, der havde en lav mængde D-vitamin i kroppen. Risikoen for at udvikle type 2 diabetes var 55% mindre og risikoen for kredsløbsproblemer blev reduceret med 51%.

Kort fortæller undersøgelsen, at med et jævnligt tilskud af D vitamin, reducerer
man risikoen for en lang række sygdomme senerehen og opnår dermed et bedre helbred.